20.000 de locuințe din 6 centre regionale din țară își așteaptă cumpărătorii

Administrare Imobile Bucuresti si Ilfov - Imobilis.ro > Blog > Stiri Imobiliare > 20.000 de locuințe din 6 centre regionale din țară își așteaptă cumpărătorii
imobiliare bucuresti

Potrivit statisticilor din piața imobiliară, în prezent sunt scoase la vânzare aproximativ 20.000 de locuințe. Dacă ești interesat de achiziționarea unui apartament, este important să știi care este viziunea de ansamblu în țară, pentru a putea decide mai ușor.

Cele 20.000 de locuințe sunt distribuite în peste 500 de ansambluri rezidențiale, unele dintre ele fiind în faza de contrucție, iar altele fiind deja finalizate.

Conform celui mai recent raport realizat pe piață imobiliară, apartamentele sunt distribuite în următoarele orașe importante din România: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța și București-Ilfov. Majoritatea locuințelor sunt disponibile în București. Este vorba despre 10.200 de locuințe, care își așteaptă noii proprietari în Capitală. Pe lângă acestea, mai sunt disponibile incate 3.600 de apartamente construite în jurul Bucureștiului, în zonele periferice, acolo unde oamenii tind din ce în ce mai mult să se mute, pentru a se bucură de liniște, departe de aglomerația din oraș.

Statisticile indică faptul că în celelalte 5 centre regionale importante din țară, numărul locuințelor pe care le ai la dispoziție nu trece de 2.000 per oraș. De exemplu, la finalul trimestrului al treilea, în Timișoara erau scoase la vânzare 1.700 de imobile, în Brașov 1.600 de imobile, iar în Iași puțîn peste 1000. Constanța este orașul codaș, aici fiind disponibile doar 600 de apartamente.

Majoritatea proiectelor, vândute din faza de construcție

Dacă îți dorești să beneficiezi de prețuri mult mai bune la apartamente, recomandat este să achiziționezi un apartament încă din faza de construcție. Situația actuală de pe piață imobiliară indică faptul că această practică este foarte des folosită. Mai exact, pentru peste jumătate dintre apartamentele vândute până în trimestrul al treilea din 2019 s-au dat încă din momentul în care construcțiile erau ,,la roșu”.

Clasamentul general din țară arată faptul că cele mai multe dintre ansamblurile în care s-au vândut apartamente încă din faza de construcție se află în București (93 de proiiecte). Pe locul al doilea se clasează Brașovul, cu 53 de proiecte, următorul centrul regional fiind Iașiul, cu un total de 43 de proiecte imobiliare.

Important de știut este și faptul că la finalul celui de-al treilea trimestru din 2019, în țară existau inclusiv proiecte care se aflau încă în etapele premergătoare începerii lucrărilor efective de construcție. Este vorba despre aproape 100 de proiecte. Cele mai multe dintre acestea se regăseau în Ilfov, respectiv 38, 33 în București, urmând apoi Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca și iași, cu mai puțîn de 10 astfel de proiecte.

Țînând cont de informațiile de mai sus, se poate concluziona faptul că interesul general al dezvoltatorilor se concentrează în jurul Capitalei și al județului Ilfov în general, însă nici Brașovul, Clujul, Iașul și Timișoara nu sunt orașe în care piață imobiliară să fie una mai scăzută.

Sursa: https://www.imobiliare.ro/imoexpert/visezi-la-casa-ta-20-000-de-locuinte-noi-scoase-la-vanzare-in-6-mari-centre-regionale_db/

Call Now Button+40744 70 20 20
Acest site foloseste cookie-uri.